Fındık Ezmeli Pasta
Herkese kocaman bir günaydın :) Bir kaç gün önce nefis bir pasta tarifi ile geleceğimi söylemiştim. Anca fırsat bulabildim tarifi yazmaya. Bu aralar biraz koşuşturmacalı geçiyor.
Benim genel olarak kullanmayı en çok sevdiğim pasta tarifim bu. Yapımı gerçekten çok kolay ve tadı lezzetli oluyor. Fındığın ortaya çıkardığı güzellikten midir bilinmez ama deneyen herkes seviyor bu pastayı.
Tarifi seneler önce annem almış bir arkadaşından. O zamanlar günler yapılırdı, şimdi de vardır ama eskisi gibi değil elbette. Birinde yeyip beğendiğin bir tarifi ister, ev sahibinin çocuklarından birine tarifi yazmasını isterdin. Şuan internet sitelerinde bulabileceğiniz sayısız tarif var, bunlardan birisi de şuan bulunduğunuz site belki ama yine de deneyim sonucu özene bezene hazırlanmış tarif defterlerinin yeri benim için bir sıfır önde geliyor. Kısacası arada bir annenizin tarif defterlerini karıştırmanızı tavsiye ederim :)
Fotoğraflama biraz acele olduğu için üzgünüm. Pastayı o akşam gelen misafirlerimiz için hazırladığımdan biraz acele bir fotoğraf çekimi oldu. Sanırım bir daha yapıp fotoğrafı güncelleyeceğim. Öyleyse geçelim tarife..
Malzemeler
Kek için:200 gram fındık ezmesi (yaklaşık 6 yemek kaşığı)
100 gram margarin
4 yumurta
1 paket kakaolu puding (toz olarak kullanılacak / ben Dr.Oetker'in çikolatalı fındıklı pudingini kullandım)
Yarım çay bardağı un
Kabartma tozu
Krema için:
2 paket sade kremşanti
2 paket sade kremşanti
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı portakal suyu
İçi için:
Antep fıstığı
Antep fıstığı
Damla çikolata
Üzeri için:
Rendelenmiş bitter çikolata
Yapılışı
1. Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
2. Yumurtaları geniş bir kaba kırıp, margarini de içine ekleyerek iyice çırpın.
3. Üzerine fındık ezmesini ekleyerek biraz daha çırpın. Kalan kuru malzemeleri de ekleyerek sadece karışana kadar çırpın.
4. Dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt sererek karışımı tepsiye aktarın. Yaklaşık 10 dakika pişirip bir kenara alın.
5. Krema için krem şanti, portakal suyu ve sütü bir kaba alarak iyice çırpın.
6. Biraz alınan kekinizi eninden 3 eşit parçaya ayırın. İlk parçanın üzerine biraz krem şantili karışımdan sürün. Üzerine damla çikolata ve antep fıstığı serpiştirin. Diğer kat için de aynı işlemi tekrarlayın. Son katı da koyup kalan krem şanti ile her tarafını kaplayın.
7. Üzerine rendelenmiş bitter çikolata serpiştirip soğuyunca servis edebilirsiniz.
Sevgiyle kalın ..




Yorumlar
Yorum Gönder